HTML

Friss kommentek

Ratatouille Harcosok módra

2011.07.09. 19:35

Most jöjjön az egyik kedvencem: Ratatouille quinoával. Azaz, magyarul: francia lecsó quinoával. Sajnos nem tudom, hogy a quinoának van-e magyar megfelelője, úgyhogy marad.

A quinoa egy ún. pszeudo-gabona. Tehát nem gabona, de annak fogyasztják. Ez több szempontból is jó. Nincs benne glutén és magas a fehérjetartalma. Ja, majd elfelejtettem: bomba jó íze van, kitűnően helyettesíti köretként például a rizst.

Hozzávalók:

  • lilahagyma, répa, cukkini, paprika, póréhagyma, olívabogyó
  • kemény tojás
  • quinoa
  • mustár, só, bors, olaj (olíva, kókusz), zöldfűszerek

 

Elkészítés:

Megpirítom a hagymát, aztán mehet rá a répa, só, bors. Félig megsütöm a répát is, aztán cukkini. A paprikát és a pórét csak kicsivel később szoktam ráborítani, mert a cukkininek több idő kell. Ismét sózom, majd egy evőkanál mustárt teszek rá és így is sütöm egy kicsit. Amikor kész mehet rá az olajbogyó, a kockázott kemény tojás és a megfőzött quinoa.

Oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel szoktam ízesíteni és meglocsolom olivaolajjal, meg lenmagolajjal. A hozzávalók cserélgetésével, egy-egy új összetevő kipróbálásával gyakorlatilag végtelen számú ételt lehet ilyen módon készíteni.

Még egy close-up. Nem tudok betelni vele!

 

komment

Címkék: tojás paprika póréhagyma cukkini lilahagyma olivabogyó quinoa répe

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr613053463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baggins21 2011.07.10. 16:15:33

Lehet, hogy hülye kérdés, de ezt a quinoa-t hol lehet beszerezni? Amúgy jól hangzik! :)

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2011.07.10. 16:20:14

@baggins21: Bármelyik bioboltban megkapod. De szerintem interneten is meg tudod rendelni. Próbáld ki az amarántot is. :-)

Súlyos 2011.07.17. 11:57:24

Másik hülye kérdés:

Gőzöm sem volt, hogy mi ez, elkezdtem keresni a neten, és egész az inka birodalomig jutottam. Aztán bevillant, hogy szoktam néha enni amarant magot, és arról is hasonló dolgokat hallottam régebben.

Lehet valami közük egymáshoz?

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2011.07.17. 12:00:29

Lehet. Mindkettő Latin-Amerikából származik.
Nagyon egészségesek: a gabonákénál alacsonyabb szénhidráttartalom, no glutén, magas fehérje,...
süti beállítások módosítása