A baconbe gyöngyölt máj egyszerűen, gyorsan készíthető. Tökéletes "harcos" recept, mert akár egyetlen fogásként is megállja a helyét. Színes, változatos, könnyen lehet variálni, ezért állandó eleme lehet a vacsorakínálatnak.
Hozzávalók:
- máj (a képen éppen csirkemáj van, de lehet más is), bacon
- kelbimbó, spárga, lilahagyma, szárított paradicsom
- só, bors, kókuszzsír
- fogpiszkáló
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg és alaposan mosd meg. Tekerd bele őket egy-egy baconbe és tűzd át fogvájóval a képen látható módon. Elkészíthető sütőben vagy serpenyőben is. A fenti a serpenyős változat. A zsírt alaposan hevítsd fel és csak utána tedd rá a májakat. Vigyázz, mert pattogni, fröcskölni fog egy kicsit a zsír sütés közben. Süsd át az egyik, majd a másik oldalát. Nagyjából annyira kell megpirulnia, mint a képen. Minél kevesebbet forgatod, annál jobb. Csak azután ízesítsd a májat, hogy elkészült. A kelbimbót és a spárgát párold meg. A szárított paradicsom lehet házi is, de ez bolti. A teljes fogás amúgy 30-40 perc alatt elkészül.
Ami a méretet illeti, ez persze csak az adag egy része. Nem fért rá másképpen a tányérra, a fotóra. Jó étvágyat!