HTML

Friss kommentek

Baconbe göngyölt pirított máj

2012.09.26. 23:20

06022012139_2.jpg

A baconbe gyöngyölt máj egyszerűen, gyorsan készíthető. Tökéletes "harcos" recept, mert akár egyetlen fogásként is megállja a helyét. Színes, változatos, könnyen lehet variálni, ezért állandó eleme lehet a vacsorakínálatnak.

Hozzávalók:

  • máj (a képen éppen csirkemáj van, de lehet más is), bacon
  • kelbimbó, spárga, lilahagyma, szárított paradicsom
  • só, bors, kókuszzsír
  • fogpiszkáló

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg és alaposan mosd meg. Tekerd bele őket egy-egy baconbe és tűzd át fogvájóval a képen látható módon. Elkészíthető sütőben vagy serpenyőben is. A fenti a serpenyős változat. A zsírt alaposan hevítsd fel és csak utána tedd rá a májakat. Vigyázz, mert pattogni, fröcskölni fog egy kicsit a zsír sütés közben. Süsd át az egyik, majd a másik oldalát. Nagyjából annyira kell megpirulnia, mint a képen. Minél kevesebbet forgatod, annál jobb. Csak azután ízesítsd a májat, hogy elkészült. A kelbimbót és a spárgát párold meg. A szárított paradicsom lehet házi is, de ez bolti. A teljes fogás amúgy 30-40 perc alatt elkészül.

Ami a méretet illeti, ez persze csak az adag egy része. Nem fért rá másképpen a tányérra, a fotóra. Jó étvágyat!

komment

Címkék: vacsora máj kelbimbó spárga bacon lilahagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr434638867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paullili 2012.10.04. 10:33:47

Szia Dávid!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy mekkora az a napközben elfogyasztható nyers zöldség-gyümölcsmennyiség ami még belefér a böjtbe?
Tejsavó készítményt tudsz ajánlani?

Előre is köszönöm!

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2012.10.08. 00:00:09

@paullili: Maradj éhes napközben. A napközbeni gyümölcsnek/zöldségnek a célja, hogy egy kicsit megtörje a böjtöt és frissítsen, vitaminnal lásson el. Nem szabad jóllakni, mert akkor majdnem ugyanott vagy, mintha rendesen ennél.
A tejsavó arra figyelj, hogy próbálj bio/organikus terméket választani, amit nem kezeltek durva kémiai beavatkozásokkal. Ideális esetben a teheneket csak fűvel táplálták, azaz természetes eledelükkel, és nem kukoricát kaptak, mint minden szerencsétlen állat manapság.
Üdv, Jilly Dávid

BlondeHexe 2012.10.27. 20:49:27

Szia Dávid!
2 hete követem a harcosok étrendjét. Már 4kg-al kevesebbet mutat a mérleg, mint induláskor (elég nagy a súlyfeleslegem, úgyhogy van miből fogynom). Esténkét jókat eszem és szeretnék minél változatosabb ételeket készíteni. Ehhez kérném a segítséged. Nagyon szívesen kísérletezek és ezt még szívesebben meg is osztom itt fényképpel és recepttel, csak egy pár alapanyaggal bajban vagyok, mert nem tudom, hogy mennyire fér bele az életmódba, ha fogyni szeretnék továbbra is.
Nem tudom mennyire használhatok az esti étkezéseknél alapanyagnak sajtot, tejfölt, kefírt, gombát, disznóhúst, kókuszreszeléket(ebből süteményt lehetne készíteni, ha lehet használni).
Előre köszönöm a segítséget!

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2012.10.28. 19:02:42

@BlondeHexe: Szia Blonde!
Nagyon örülök, hogy sikereket érsz el a Harcosok Étrendjével. Ha bármi kérdésed adódik majd, itt vagy a fb-on megtalálsz.
Recepteknek nagyon örülünk.
Sajt szuper; tejföl-kefír okés, ha jól bírod a tejterméket; gomba okés, ha bírod; sertés ok; kókuszreszelék ok.
Várjuk a recepteket!
süti beállítások módosítása