Régen jelentkeztem utoljára recepttel. Most itt egy nagy kedvencem.
Hozzávalók:
- olivaolaj
- hagyma, cukkini, ananász (nem konzerv!)
- csirkemell
- mustár, só, bors
Elkészítés:
Olivaolajon pirítsd üvegesre a hagymát. Ezután mehet rá a kockákra vágott csirkemell. Ha a hús mindenhol kifehéredett, tedd rá a cukkinit és az ananászt. Amikor az ananász és a cukkini olyan keménységű, amilyet szeretsz, sózd, borsozd meg és tegyél rá mustárt ízlés szerint. A mustárral forrjon még egyet a ragu.
Változatosabbá teheted, ha paprikát, póréhagymát is teszel hozzá. A gyümölccsel készített húsételek nagyon izgalmasak, hiszen nem az édes íz az első, amely eszünkbe jut, ha húst készítünk.
Most, hogy jön a nyár, várom receptjeiteket a gyümölccsel készült húsételekre. Nem a menzás-napközis főtt hús és meggyszósz kombinációra gondolok :-), de ha valaki megreformálja, akkor én is elkészítem.