HTML

Friss kommentek

Edzés előtti evések alkalmazása

2012.02.05. 18:44

Az alábbi néhány tanács segítségével anélkül alkalmazhatod az edzés előtti evéseket, hogy a kellemetlen tüneteket (megemelkedett kortizol-szint) tapasztalnád. Ezeknek a fogásoknak kevéske, könnyen emészthető fehérjéből és szénhidrátból kell állnia. Tojásból, joghurtból vagy tejsavóból, valamint alacsony glikémiás indexű gyümölcsökből. Max. 1 gyümölcsöt vagy 1 tálacska gyümölcsöt fogyassz, és ne a fehérjével együtt tedd.

Az edzés előtti fogásokban arányaiban sokkal több fehérje kell, hogy legyen, mint az edzés utániakban (természetesen a szénhidrát és a zsír rovására). Ezáltal csökkented az emésztési időt és nem zargatod az inzulinodat. A teljes megemésztettség érdekében néhány órával az edzés előtt egyél utoljára. Mindazonáltal, gyümölcsöt vagy tejsavót még akár 1 órával az edzés előtt fogyaszthatsz.

Ne feledd azonban, hogy az energiatöltés legmegfelelőbb ideje nem edzés előtt van (lásd Diéta téveszme #2). Az energiaraktárak feltöltésére a legjobb időszak az edzés utáni 30 perc.

Ha keményen edzel, akkor napjában többször is érdemes könnyű fehérjét fogyasztanod. A leghasznosabbak ilyenkor az ún. elágazó láncú aminósavak (BCAA), ezek közül is leginkább a leucin. Szénhidrátot természetesen csak egyszer fogyassz az edzésed előtt.

komment

Címkék: edzés fehérje szénhidrát

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr334068412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D. János · https://azedzesjatek.blog.hu/ 2012.07.08. 15:14:51

Hamarosan szeretném kipróbálni a Warrior Diet-et, de kicsit összezavarodtam az edzés előtti - utáni szénhidrát és fehérje mennyiség tekintetében.
Reggel végzek nagy intenzitású súlyzós edzést. Előtte kellene ennem nagyobb mennyiségű szénhidrátot és kis mennyiségű fehérjét, utána pedig csak fehérjét vagy előtte kis szénhidrátot több fehérjével és utána kevesebb fehérjét több szénhidráttal?

mishmish 2012.07.23. 09:06:44

Szeretnék sgítséget kérni, hogy mi a teendő, ha este és 7 és 9 között vannak az edzéseim. 10-ig nehezen bírom ki tartalmas kaja nélkül, és nem szeretnék hajnali 1-ig várni utána a lefekvéssel sem. Az edzéseim időpontján nem tudok változtatni, táncolok, művésztanárhoz járok, ebből nincs nagy választék. Mit mond erre Ori Hofmekler?

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2012.07.26. 23:12:41

@Darth Johnnie: A szakszerű válaszhoz kéne tudnom, hogy milyen szinten vagy és mi a nagy intenzitású edzés. Látatlanban csak annyit javasolnék, hogy előtte csak BCAA-t egyél, főleg, hogy reggel edzel. Utána pedig regeneráló étkezés: fehérje+kevés szénhidrát. Részletesen írtam már erről.
Üdv,
Jilly Dávid

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2012.07.26. 23:14:49

@mishmish: Hát, én is hasonló cipőben járok. Az én edzésem is este 8 körül kezdődik. Kaja utána, aztán kis nyugizás, majd alvás. Nem kell hajnali 1-ig várni. Kísérletezd ki magadnak, hogy mi kényelmes. Edzés után fél-egy órával már ehetsz. Után egy óra pihi, aztán alvás.
Üdv,
Jilly Dávid

D. János · https://azedzesjatek.blog.hu/ 2012.07.27. 09:08:55

@Harcosok Étrendje: Köszi a választ. Közben végigolvastam a könyvet és pontosan erre jutottam. Edzés előtt BCAA és glutamin megy, utána tejsavó és kis zabpehely.

mishmish 2012.07.27. 10:11:13

Köszi, kipróbáltam, és így az első napokban van egy kis gondom a nyugodt alvással, remélem, ez változni fog. Érdekes, hogy a Defense fórumon egy fdnyceguy nevű user azt tanácsolta, hogy inkább az anti ösztrogén étrendet csináljam, mert az ilyen esetekre nem alkalmas a WD. Ki ez az fdnyceguy, és adhatok a vélemnényére?

mishmish 2012.07.27. 10:11:56

@Harcosok Étrendje:
Köszi, kipróbáltam, és így az első napokban van egy kis gondom a nyugodt alvással, remélem, ez változni fog. Érdekes, hogy a Defense fórumon egy fdnyceguy nevű user azt tanácsolta, hogy inkább az anti ösztrogén étrendet csináljam, mert az ilyen esetekre nem alkalmas a WD. Ki ez az fdnyceguy, és adhatok a vélemnényére?

mishmish 2012.07.27. 10:12:41

@Darth Johnnie: Bocsi az előző kommentem rossz helyre ment.

Harcosok Étrendje · http://harcosoketrendje.blog.hu/ 2012.08.16. 12:28:24

@mishmish: Fogalmam sincs, hogy ki a nicknéven írogató ember. :-) Az Anti-Estrogenic Diet szintén Ori alkotása. A kettőt tökéletesen lehet egyszerre alkalmazni.
Próbálj lassabban ráállni a Harcosok Étrendjére és működni fog.

attee 2013.03.04. 22:43:14

Kedves Dávid!
Már egy hete nyomom a harcos-t. Hétfőn és Szerdán intenzív küzdősportot űzök, és már régóta agyalok azon hogy fehérjeport vagy aminosav tablettát szedjek. Melyiket javasolnád? Egyáltalán javasolt e? Többen azt mondják hogy edzés után jóbb az aminosav az izmoknak. Sokan meg azt, hogy a fehérjénél nincs jobb.
süti beállítások módosítása