HTML

Friss kommentek

Adventi nasik 100 kalória alatt - Nemcsak téves, káros is

2011.12.19. 23:07

Az nlcafe.hu-n megjelent cikk szerzője felsorol 8 "ártatlan" nasit az ünnepekre. Rumos kókuszgolyó, fehér nugát, étcsokoládé, gumicukor, szárított gyümölcsök, trüffelpraliné, kandírozott gyömbér, pisztácia. Ezek közül 3 rendben van. Mondjuk, nem feltétlenül napközben, de az étcsoki, a szárított gyümölcsök és a pisztácia okés.

Nagyon veszélyes tanács, amit az eredeti cikk osztogat, ti., hogy egy maroknyi mennyiség nem minősül bűnözésnek. Nem az energiatartalmon múlik ugyanis, hogy hízás lesz-e a nasikból vagy sem. Ezekből a nyalánkságokból szinte minden egyes kalória zsír formájában fog elraktározódni. Kivétel nélkül mind az 5 garantáltan kiakasztja a vércukor- és inzulinháztartást. Nagyon hirtelen és nagyon magasra emelik meg a vércukorszintet, a sejtek pedig képtelenek tartani az ütemet a cukor vérből való felvételével. A vérben viszont nem maradhat sokáig a cukor, mennie kell, így a szervezet arra kényszerül, hogy zsírt építsen belőle. Ez az első buktató.

A második, hogy ilyenkor a szervezet általában túllő a célon a cukor vérből való eltávolításával. Ugyanis, nem "ismeri" az ilyen típusú rendkívül gyorsan felszívódó szénhidrátokat. A kelleténél jóval több inzulint pumpál a vérbe abbéli igyekezetében, hogy helyreállítsa az optimális vércukrot. A vércukorszint leesik, éhesek leszünk, az agyunk jelzi, hogy szénhidrát kell, hogy a vércukrot megemeljük az optimális szintre. Üdv az ördögi körben!

komment

Címkék: inzulin vércukor

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr273476820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása