HTML

Friss kommentek

Mit érdemes enni szellemi leépülés ellen?

2011.12.03. 15:30

Megfelelő étrenddel és testmozgással jelentősen csökkenthető az Alzheimer kór kialakulásának kockázata - állítja az Amerikai Alzheimer Szövetség egy, az origo.hu-n megjelent cikk szerint.

Jó a cikk. Ez azt jelenti egészen pontosan, hogy táplálkozásról szól és (már) van benne hasznos és jótékony információ is. :-) Azért tartalmaz ordas nagy marhaságokat is.

A mediterrán diéta vagy étrend finomított szénhidrátokban bővelkedik, ezért nem szerencsés. A DASH-diéta a nyugati táplálkozás elvetélt elemeit egyesíti: (1) sokszor keveset, (2) a teljes kiőrlésű szénhidrátok itt is alap, (3) alacsony zsírtartalom.

Nem tudom milyen növényi olajokra gondolnak, de a legtöbbje túlteng omega-6 zsírsavakban, ami gyulladásfokozó, ezért csak óvatosan. Az omega-3 (gyulladáscsökkentő) zsírsavakkal történő kiegészítés viszont kifejezetten ajánlatos. Az ábra beszédes.

Szólj hozzá!

Címkék: alzheimer gyulladáscsökkentő mediterrán diéta dash diéta gyulladásfokozó omega-3 omega-6

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr533434293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása