Ma este a képen látható isteni leves volt a második fogás. A karfiollevest azért ajánlom nagyon mindenkinek, mert aránylag könnyű elkészíteni és természetesen baromi finom. Mindezek mellett a karfiolnak nyilván van néhány előnye az egészséges táplálkozás szempontjából. De ezekre majd később térek ki. Előbb egy kép:
(Hát foodstylist nem vagyok. :-) ).
Hozzávalók:
(adagokat csak egy-két helyen írok, egyébként ízlés szerint)
- sárgarépa, fehérrépa, karfiol, vöröshagyma
- zellerzöld, petrezselyem
- rántás: zsíradék (nálam kókuszzsír), zabliszt (1 evőkanál), pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
Az első sorban szereplő tételeket + a zellerzöldet megfőzöm (+ só és bors). Ha minden megfőtt és puha, akkor jöhet a rántás. Felhevítem a kókuszzsírt, ráteszem a zablisztet és óvatosan megpirítom. Ezután lehúzom a tűzről és mehet rá a pirospaprika. Izomból elkeverem, majd kevés hideg vízzel felöntöm és ismételten jól összekavarom. Mehet bele. A rántással együtt újra forrnia kell egyet a levesnek. Sóval és borssal ízesítem és rászórom a petrezselymet.
Jó étvágyat! (Ez kicsit Paprika TV-s lett :-)).