HTML

Friss kommentek

Tojáspizza

2012.11.04. 15:11

10292012294_2.jpg

A tojáspizza mostanában nagy kedvencem. Amúgy is úgy szoktam ételeket készíteni, hogy megtetszik egy, és akkor azt változtatgatom, kísérletezgetek vele egy darabig. Az e poszthoz tartozó képek is több, jobban-rosszabbul sikerült, alkotást tartalmaznak. Egészen könnyen elkészíthető, mindössze kevéske kézügyességgel igényel többet a rántottánál. Az extra fáradságot és időt megéri, mert felettébb ínycsiklandó alkotást kapunk.

Hozzávalók:

  • olivaolaj, kókuzszsír, hagyma
  • zöldségek: paprika, paradicsom, cukkini, póré...
  • tojás
  • só, bors, oregánó, bazsalikom, mustár, chili

10292012279_2.jpgFélkész állapotban: a tojások éppen ráütve a zöldségekre.

Elkészítés:

Az olajon megpirítom a hagymát. Ezután mehetnek rá a zöldségek, amiket csak nagyon rövid ideig pirítok, hogy kemények, roppanósak maradjanak. Mehet rá a só, a bors, a fűszerek és a mustár. Ha ezzel forrt egyet, akkor jöhetnek a tojások. Ide kell a kézügyesség. A tojásokat alacsonyról kell ráütni a sülő zöldségekre, hogy a sárgájuk landoláskor egyben maradjon, különben nem lesz szép. (Az első képen ez egész jól ment.) Innentől már csak idő. A fehérje és a sárgája lassan fog csak megsülni, hiszen alattuk van a zöldség.

10252012275_2.jpgOlivabogyós variáció. Itt a sárgáják nem voltak együttműködőek.

Egy-két praktikus tipp: Ha sok a paradicsom, akkor sok lé lesz a tojás alatt és nem marad egyben a pizza. Ha összességében sok a zöldség, akkor egy örökkévalóság sem elég, hogy a tojások megsüljenek. A pizzát csúsztasd ki egy tányérra, ne emeld! Használj bőségesen olajat az elején, mert tovább fog sülni, mint egy szimpla rántotta. A fakannállal óvatosan teszteld, hogy kemények-e már a sárgáják.

07162012192_1.jpgE változat alatt csak hagyma van, és a végén kerültek rá a fűszerek!

Jó étvágyat és jó kísérletezgetést!

komment

Címkék: tojás paradicsom paprika cukkini rántotta

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr704803351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatja 2013.04.28. 21:46:06

le szoktam takarni üveg fedővel a serpenyőt és akkor a sárgája sokkal hamarabb megsül, meg is lehet olyankor fordítani az egészet mint egy palacsintát.

hatja 2013.04.28. 21:46:44

mármint ezt a sima tükörtojásra értem, de itt is hasznos lehet.
süti beállítások módosítása