HTML

Friss kommentek

Boldogságdiéta - szomorú következtetésekkel

2012.01.15. 21:37

Egy amerikai pszichiáter elmélete szerint a súlyunkat a hangulatunk határozza meg. A hangulatjavító ételeknek következésképpen testsúlycsökkentő hatásuk van. Nos, az elmélet jól hangzik, de a világ dolgai ennél némileg összetettebbek...

Amúgy az ételek megválasztását illetően a doktor a tipikus rossz következtetéseket vonja le: a felsorolásban az első a teljes kiőrlésű gabonák. A vitaminok és ásványi anyagok hiánya, ahogy az a cikkben is áll, rövid vagy hosszabb távon hiánytüneteket, majd betegségeket eredményez. Ha megszüntetjük a hiányt, akkor javul az egészségi állapotunk, és ez hat a hangulatunkra is. Ebből a szempontból igaza van. (És nagyon örülök annak, hogy nem pirulákkal akarja megoldani az ügyet.)

Egy nagyobbacska seb azért tátong az elméleten: arra nem ad választ pszichiáterünk, hogy milyen ételeket, összetevőket kerüljünk el, hogy megőrizzük mentális egészségünket és ezáltal súlyunkat.

A modern étrend szántóföldjén pedig számtalan taposóaknát kell elkerülnünk. Nézzünk egy példát. Egy komolyabb edzés vagy egy megterhelő, melós, stresszes nap után - mikor úgy érezzük, hogy teljesen lemerültünk - a szervezet (az agy) szénhidrátot kíván, hogy feltöltse a lemerült raktárakat. A mai elkorcsosult ételkínálatban pedig helytelenül pizzával vagy cukros süteményekkel azonosítjuk a szénhidrátot. Boldogságszintünk emelkedni is fog, való igaz, de hosszú távon sírás lesz a vége.

1 komment

Címkék: szénhidrát pszichiáter hiánybetegség boldogságdiéta

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr883550106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francekellregisztralni 2012.09.03. 16:34:01

Szep meg jo ez a blog, de nem szeretnel esetleg azon tul, hogy "A mai elkorcsosult ételkínálatban pedig helytelenül pizzával vagy cukros süteményekkel azonosítjuk a szénhidrátot." egy olyan mondatot is oda kanyaritani a vegere,hogy mivel kene azonositanunk a szenhidratot akkor?
süti beállítások módosítása