HTML

Friss kommentek

Hogyan kerülhető el az éjszakai gyomorégés? A valódi megoldás

2011.12.21. 22:29

Az origo.hu cikke szerint American Journal of Gastroenterology arra jutott, hogy az esti (késői) evés okozza a gyomorégést és a refluxot. És ezt 350 ember bevonásával igazolták. Hát én mondok jobbat és van rá lassan 900 tanúm.

Érdekes, hogy az nem jut senkinek eszébe, hogy mi történne akkor, ha egy kis pihenőt adnának az emésztőrendszernek. Valószínűsíthető, hogy az amerikai lap kísérleti emberei nem csak egyszer ettek egy nap, hanem 5-6-szor, ami kellőképpen lemeríti gyomrot, a hasnyálat, stb. Egy kis pihentetés az emésztőrendszernek, vagy más szóval (irányított) böjtölés, vagy még más szóval alulevés csodákra képes.

Az újság talán azt is megvizsgálhatta volna, hogy mit evett az 350 vagy az másik 30 ember. Biztos vagyok benne, hogy "némiképpen" ez is beleszólhat a dologba. Felteszem, hogy a tipikus amerikai avagy gyorskaja étrend sem éppen kedvez az egészséges emésztésnek. De hát ez nem volt a kutatás tárgya. Nem ezt kellett igazolnia.

A böjtölés (nem extrém módon végezve) csodákra képes. Mondjuk, alulevés formájában.

komment · 1 trackback

Címkék: gyomorégés reflux esti evés

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr813481831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gesztenyével töltött pulyka recept 2011.12.23. 16:03:15

Recept elkészítési módja: A megtisztított pulykát kívül-belül besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával. Hagyjuk egy órát á

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francekellregisztralni 2012.09.03. 16:23:58

Ennel azert konkretabban is kifejthetted volna.
süti beállítások módosítása