HTML

Friss kommentek

"Egy hete, hogy harcolok" - Válasz Péter Anna malackaraj blogbejegyzésére

2011.11.09. 00:14

Péter Anna, a malackaraj szerzője novemberrel kezdődően egy-egy hónap erejéig kipróbál három általa választott étrendet. A tapasztalatait pedig blogján dokumentálja. Az első hónap a Harcosok Étrendjéről szól, eddigi bejegyzéseire szeretnék válaszolni.

Kedves Anna!

Nagyon örülök, hogy kiválasztottad a Harcosok Étrendjét egy egyhavi próbaüzemre. Külön köszönet, hogy elsőnek foglalkozol vele.

Jó volt olvasni, hogy a benyomásaid, a tapasztalataid és a szervezeted visszajelzései az első hét után már pozitívak voltak. Ha jól értettem, akkor máris fogytál egy kilót, a hasad apadt és energikusabb vagy, a közérzeted remek (és az energiaitalt sem kívántad - szerintem ez nem placebo).

Mindazonáltal, kérlek, engedd meg, hogy néhány ponton hozzászóljak a Harcosok Étrendje próbaüzemedhez. Pusztán csak azért, mert ez az egy hónap nem Rólad szól, hanem az étrendről.

Étrend vs. diéta:
A Harcosok Étrendje nem egy időszakos, korlátozásokra, megszorításokra épülő diéta. Éppen ellenkezőleg: hosszú távon nyújt egy élhető, praktikus, egészséges étkezési programot, mely visszaadja az evés örömét. Hatásai persze már akár 1 hónap alatt is szembetűnőek lehetnek, de ehhez szigorúbban kell venni az ajánlásait. Az időszakos diétákkal a legnagyobb gond, hogy csak tüneti kezelést nyújtanak és azt is csak rövid távon. Folyamatos lemondásokkal járnak és emiatt az evés nyújt valódi örömöt.

Alkohol:
Ami az alkoholt illeti, jól látod: nem segít a cél elérésében. Az alkohol feldolgozása komoly terhet ró a májra. Emiatt sokkal kevésbé tud eleget tenni egyéb, de rendkívül fontos feladatainak, nevezetesen szénhidrát- és zsíranyagcsere. Nem vagyok alkoholellenes, de meg kell jegyeznem, hogy nagymértékben rontja a vizsgált étrend hatékonyságáról mutatott képet, pláne ilyen rövid távon.

Hús:
A hús döntés kérdése. Ori Hofmekler, az eredeti könyv szerzője nem fogyaszt húst. Én eszem, keveset. Inkább tojással helyettesítem. Nappal viszont semmiképpen nem fér bele. Ebben az időszakban az emésztésnek pihennie kell, az energiáikat cselekvésre, gondolkodásra, aktív tevékenységekre kell összpontosítani. Az emésztés a második legenergiaigényesebb folyamat a szervezetben a gondolkodás után (ez okozza részben az evés utáni kajakómát). A hús nehezen emészthető, lefoglalja, megterheli az emésztőrendszert. Nappal csak zöldség és gyümölcs és könnyű fehérjék.

Gyorskaja:
Igazából egyetlen egészséges étrendbe, diétába sem fér bele. A liszt bő olajjal együtt rossz kombó. Finom, finom, de hát vannak olyan dolgok, amelyek egyszerűen csak nem alkalmasak az emberi fogyasztásra és bármilyen mennyiségben is egészségtelenek. És mint említetted, tele vannak adalékanyagokkal. Az adalékanyagokkal pedig rengeteg dolga van a szervezetnek: nem kis részük kártékony, esetleg még az emberi hormonháztartásba is beavatkozik.

Összességében, sikeresnek ítélem az első hetedet. Fogytál egy kilót és a blogod alapján jól érzed magad. Ha a fenti pontok alapján egy keveset változtatni tudsz, magad is meg fogsz lepődni, hogy mikre képes a szervezeted, ha egy kis időt adsz neki. A minden harmadnapi húsevés jó ötlet; a gyorskaját, ha rám hallgatsz, egy életre elfelejted; alkoholt fogyassz nyugodtan, csak legyen mindig egy pár nap szünet kihagyás egymás után.

Gondoskodj a májadról, és a májad gondoskodni fog Rólad!

Sok sikert az elkövetkező hetekhez!

Üdv,

Jilly Dávid

Szólj hozzá!

Címkék: malackaraj péter anna

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr253364853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása