HTML

Friss kommentek

Elhízást okozó vegyszerek

2011.07.03. 16:03

A Harcosok Étrendje két különböző szempontból is szembe megy a mai diétákkal és étrendi ajánlásokkal. Azt állítja, hogy egyrészt rosszkor eszünk, másrészt, hogy rossz dolgokat eszünk.

Ma nem az időzítésről fogok írni, hanem a Harcosok Étrendje másik vetületét boncolgatom kicsit.

Táplálékunk a XX. században jelentősen megváltozott. Nemcsak arra gondolok, amiről rengeteget lehet hallani, azaz túl sok és túlságosan feldolgozott szénhidrátot fogyasztunk, hanem arra, hogy az élelmiszer-, feldolgozóipar és mezőgazdaság "fejlődésével" rengeteg méreg kerül az ételeinkbe (és kozmetikai cikkekbe, stb.). Nem fogom egyenként felsorolni ezeket, csak jelzem, hogy mennyire elterjedtek és széles körben alkalmazzák őket. Ezek a mérgek megtalálhatók például naptejekben, tartósítószerekben, gyomirtókban, rovarirtókban, ruganyosítókban, festékekben, testápolókban... és számos élelmiszerben is.

A lényeg most jön: e vegyszerek jelentős része aktívan beavatkozik az emberi szervezet hormonháztartásába, úgy viselkednek, mint az emberi ösztrogén hormon.

Ennek számos rettenetes következménye van. Az "extra" ösztrogén elhízást, vércukor-problémát, emelkedett vérzsír-szintet és magas vérnyomást eredményez. Mindezek mellett közrejátszik bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásában is.

Természetesen van megoldás a problémára. Talán egyetlen más étrend vagy diéta sem foglalkozik ezzel a kérdéssel, a Harcosok Étrendje azonban megoldást kínál.

  1. Minél kevésbé feldolgozott ételeket fogyassz! (Hallottam erre angolul egy találó mondást: "If man made it, don't eat it!" Magyarul: "Ha ember alkotta, nem való a gyomrodba!")
  2. Rendszeresen méregteleníts! (Ez leginkább a májra vonatkozik, hiszen az felel a vegyszerek semlegesítéséért. Erre is van egy jó angol mondásom: "Take care of your liver, and your liver will take care of you!" Magyarul: "Gondoskodj a májadról és a májad gondoskodni fog rólad!")
  3. Fogyassz olyan ételeket, melyek segítenek az "extra" ösztrogén elleni harcban!

Most csak a 3. ponthoz fűznék hozzá egy-két gondolatot. A többiről később.Az ún. keresztesvirágúak, a legkönnyebben hozzáférhető és elkészíthető ételek, amelyek segíthetnek a szervezet védelmében. Ide tartozik többek között a brokkoli, a karfiol, a kelbimbó és a káposzta. Arról, hogy ezek miként segítenek a szervezetnek később írok. 

Bevezetésképpen már fel is tettem egy receptet régebben: Karfiolleves. Szépen-lassan érkezik majd több recept is, amely hozzájárul a probléma megoldásához.

Szólj hozzá!

Címkék: kelbimbó vegyszer káposzta karfiol hormonok brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://harcosoketrendje.blog.hu/api/trackback/id/tr243035001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása